Idag

Hejsan!

Idag var vi hos mormor och morfar. Det var kul, Jessica följde med dit också. Vi åt mormors goda gryta med potatis. Jag Jessica och Lovisa spelade kort. Sen försökte jag hjälpa mormor med hennes blogg. Men vi hittade inte det vi skulle fixa så mamma får hjälpa henne. Vi har inte gjort så mycket. Här är 2 bilder från idag.

Här är mormors goda gryta. Jag har delat och mosat potatisen lite. Det är därför det se ut så.


Här spelar jag och Jessica kort. Med morfars nya kortlek. Fast det var gammal. Alltså paketet var gammalt med kortleken var inte ens öppen den hade plasten kvar.

många som är inne på min blogg

Hejsan!

Nu sitter jag hos mormor och morfar och lyssnar på en av världens bästa låt (just nu i alla fall). Det är ganska så många inne på min blogg. Det är 20 st nu idag. Det är mycket i jämfört med förut på min gammla blogg. Där kande det vara från 0 till ca 4 st om dan. Men nu är det mycket mycket mer. Det är kul. Men när det är vanliga dagar och jag är i skolan blir det att jag skriver väldigt korta innlägg och bara en gång om dan. efter som jag bara har 15-20 min om dan jag får göra vad jag vill på datorn. Så ni vet.


 Ken Ring - Ta det Lungt

Mormors gryta

Hejsan!

Idag ska jag åka till mormor och morfar. Som vi alltid gör varanan lördag. Så idag får jag träffa Sälma också. Vi ska äta gryta och potatis hos mormor och morfar med. Det ska bli så gott. Jag älskar mormors gryta. Den är så god. Jag ska försöka kommaihåg att ta kort på grytan och potatisen jag har på talriken.


Här är en bild på Sälman när hon var liten.
 

mp3

Hejsan!

Idag har jag inte skrivigt alls. Men jag har inte haft lust till det bara ,men men. Idag har jag inte gjort så mycket. Jag gick till mamma till hon slutade på jobbet. Så handlade vi mat och gott och åt på kvällen. Och just det ja sen har mamma och jag suttit och försökt att fixa in en film på min nya mp3 men det funkar inte. Jag blir så ledsen. Jag köper alltid saker som ska krongla. Jag köpte ju en ny mp3 i sommras tillexempel och den gick bara att ladda första gången. Sen gick det inte mer. Och nu när mamma skickade in den gammla så fick jag välja en ny. Och när jag väljer en och får hem den så kan vi inte lägga in en film på den. Åååh vad jag blir iriterad. Men jag hoppas vi fixar det någon dag.

I morgon åker vi till mormor och morfar igen. Som vi alltid gör varanan helg när mamma är ledig från jobbet. Och då brukar Olle, Petter och Annete vara där också. Men inte i morgon då blir det bara jag, mamma och Lovisa som åker dit. 

Jo föresten. Jag ser att det är in ganska många in på min blogg. Ja det är många för mej i alla fall. Så om ni vet hur man sätter in sin egna headern så snälla tala om på  ett enkelt sätt. För jag vill ha min egna headern där uppe och inte några kläder. Som inte ens är mina.

 

Lite frågor bara

1. vad heter du? Evelin
2. vad skulle du vilja heta ifall du själv fick välja? Evelin vill inte heta något annat
3. vilka andra namn tänkte dina föräldrar ge dig? Emil eller Mattias om jag var en kille. Sen ville mamma Filippa och pappa Jessica.
4. vilket stjärntecken är du? Kräfta
5. vilken årgång är du? 89:a
6. vart bor du? Orsa och Bollnäs
7. bott utomlands? Nej
8. flyttat antal gånger? Det minns jag inte riktigt, men minst 7 gånger tror jag
9. vart skulle du vilja bo? I Falun. Men det ska jag göra sen när jag slutar skolan
UTSEENDE
1. hur lång är du?
Vet inte
2. hur mycket väger du? Vet inte väger mej aldrig. Jag tycker det bara är onödigt.
3. hårfärg och frisyr? Brunt hår och håller på att spara ut håret
4. ögonfärg? Gröna
5. mest nöjd med? Oj det vet jag inte6. minst nöjd med? Vet inte
7. skostorlek? 39-40 (Men jag har ju alltid förstora skor så jag har nog lite mindre)
8. glasögon? Nej men har haft när jag var 5 år
9. har du några piercingar/tatueringar? Nej

FAVORITER
1. filmer?
Olika men Eminem 8 mile gillar jag
2. låtar? Olika det bror på vilket humör jag är på
3. årstider? Hösten
4. mat/dryck? Vatten över allt. Sen mat det bror på vart jag är. Är jag hos mormor och morfar är det mormors gryta och potatis. Hemma är det tacos. det bror på vart jag är alltså.
5. djur? Katt och mina ödlor
6. färg? Svart, grå, brun och röd
7. parfym? Olika
8. tv-program? Andra Avenyn

KLÄDER

1. vad använder du just nu för jacka? Min vinterjacka
2. vad använder du just nu för skor? Mina svart-röda
3. favoritfärg på kläder? svart
4. favoritmaterial på kläder? Olika
5. vilka kläder skulle du vilja ha just nu? Mina
6. favoritaffärer? Åhlens typ och sånna
7. för ungefär hur mycket köper du kläder för i månaden? jag köper inte kläder varje månad. Men när jag köper kaske det är på typ 200 eller något minst.
8. favoritmärke(n)? Vet inte
9. vad har du för byxstorlek? Det vet bara dom jag känner väl
10. vad har du för tröjstorlek? det vet bara dom jag känner väl

BLANDAT
1. vad heter din morfar?
Mats
2. var har du i din:
- jackficka just nu? Lånboken, nycklar och sånt- väska just nu?
Vet inte
3. vad är du beroende av? Mina mobiler
4. vilket land kommer du i från? Sverige
5. vilken sorts lypsyl använder du? Andvänder inte det så ofta. Men jag köpte sånnt för kanske 21 eller 2 månader sen och då var det Nivea
6. vad tror du på? jag tror på min mamma
7. vilken religion tillhör du, om du nu tillhör någon? Ingen
8. vad köpte du senast? Pulversås och choklad
9. har du nåt husdjur? Jaa 3 ödlor och en katt. Sen kanske Lovisa ska skaffa en hund i sommar
10. vad bor du i? Min lägenhet och radhuset

PRYLAR:

plånbok: En jag fick av Olle en julafton för något år sen.
tandborste: En som passar mej
smycken: Halsband. och armband ska jag kanske börja med
solglasögon: Nej
underkläder: Dom jag gillar
nagellack: Nej


Framtida barn

Hur ser ditt framtida barn ut? gå in på http://www.snyggast.se/ & klicka på barn, ta första bilden som kommer upp


Såhär kommer mitt framtida barn se ut

Wilmas kissbajs låda

Hejsan!

Nu har jag presis bytt kissbajs låda till Wilman. Ikväll ska jag titta på tv. Oj nu såg jag att klockan är 20:012 så jag måste titta på tv nu. Jag ska titta på Arga Snickaren och äta min sämla.

Borlänge idag

Idag var jag och Ida som sakt i Borlänge Ida handlade lite kläder och jag handlade halsband och så. Jag lägger upp bilder från dagen.


Jag skrev en lapp till Lovisa innan jag gick till bussen

När jag väntade på Ida på Orsa busstation så såg jag det här i trädet vad är det?

Jag och Ida i tågen på väg till Borlänge

Jag och Ida inne på HM i Kupolen

Kupolen

Ida provade kläder

Det här köpte jag i Borlänge

När jag kom hem såg jag att mina filmer hade kommit

Falun dag!

Hejsan!

Idag var jag, Lovisa och Jessica som sakt i Falun. det var kul och allt sånt. Jag lägger upp lite bilder från dagen. I morgon åker jag och Ida till Borlänge bara jag och Ida det ska bli kul. Jag tar med mej kameran då med. Här är lite bilder från dagen i Falun.


Jessica och Lovisa när vi väntar på bussen påväg till Mora


Jessica och Lovisa i bussen till Mora


Jessica och Lovisa på väg till Falun

När vi kom till Falun var det inga folk alls nästan ute


När vi hade varit där ett tag så var det mera folk


Maten


Lovisa och Jessica går i Falun


Vi gick in på en bokhandel och när vi kom in så droppade det vatten lite över allt. Så dom hade ställt hinkar över allt.


När vi satt och väntade på bussen så åkte en annan buss iväg och skvätte ner Lovisa och Jessica


Vi skulle ta 501-an och åka till sjukhuset och mamma skulle hämta oss där. Men vi åkte till något som hätte Nusnäsvägen eller något. Och Lovisa fick panik och tröck på stop och så klev vi av bussen. Och så fick mamma hämta oss där istället.


Här är grejerna jag köpte i Falun.

Falun


Idag blir det som sakt at åka Falun. Jag tar med mej kameran och tar kort.

spagetti och legogubbar

Jessica och jag sat vid datorn innan hon och Lovisa skulle titta på film. Och då buggde vi lego-gubbar på internet. Först gjorde vi en varisn Magnus Uggla. Sen gjorde Jessica mej och jag gjorde Jessica.  Men dom på mej och Jessica kunde jag inte lägga ut här just nu får bli en annan dag. Vet inte varför jag inte kunde det.

Här är lite bilderJag och mamma åt bacon och spagetti idag. Och Wilma vill jämt ha spagetti när vi äter det. Och det fick hon. Men idag åt hon inte upp den. Så jag skulle skoja med henne lite och sätta den på hennes rygg. Och jag han inte att ta bort den så hon strök sej mot Lovisas dörr och där satt spagettin fast.
 

Här sitter Jessica vid datorn i köket

Här är min Magnus uggla gubbe


Här är Jessicas Magnus Uggla gubbe

åker till falun i morgon

Imorgon åker jag, Lovisa och Jessica till Falun. Jag tar med mej kameran så jag kan ta kort.


Brandvarnaren pep

Hejsan!

Nu är det fint i köket här hemma men det är lite disk kvar. Men det fick inte platts i diskstället. Men men det får tas någon annan dag.

I morgon åker jag, Lovisa och Jessica till Falun det ska bli kul att bara vara där en dag. Mamma ringde nyss och frågade vad vi skulle äta idag. Det är bara jag och mamma som ska äta för Jessica och Lovisa har redan ätit. Så jag ska göra bacon, spagetti och rödlök tills hon kommer hem. Ikväll vet jag inte vad vi ska göra men det blir väll att titta på tv. Det är ju ingen skolan i morgon eller på hela veckan. För det är ju lov. Det är skönt och vara lite ledig ibland.

Just det ja för typ kanske en halvtimme sen så skulle jag göra rostatbröd. Och jag la ner dom i brödrosten som vanligt. När dom ploppade upp så var dom aldeles ljusa. Så jag tryckte ner dom igen och satte mej vid datorn. Och glömde bort dom. Så helt plötsligt piper brandvarnaren. Och jag ploppade upp rostade brödet och tog en kökshandduk och viftade med vid brandvarnaren. Då slutade det efter en stund. Sen efter ett tag igen pep den igen. Jag gick igen och tog kökshandduken och viftade med och det slutade. Sen tog jag och drog ur sladden ur brandvarnaren och satte brödrosten på spisen och satte på fläckten. Ja så kan det hända ibland när man glömmer bröden i brödrosten.

Göra idag!

Hejsan!

Snart ska jag diska och göra fint i köket. Sen ska jag göra i ordingng mej och gå ut med wilma en stund. Just nu är hon på balkongen. Eller nu är hon inne och hon är kall och stryker sej mot datorn och mej.

Beställt från ginza.se


Vi tittade på melodifestivalen

Ingen låt var så bra ikväll men av dom som var med var EMD bäst. Här är lite bilder från ikväll.


När vi satt och kollade på melodifestivalen åt Jessica och jag popcorn

Här sitter Jessica och äter


Jessica gjorde toffsar


Sen gjorde jag flätor på henne och då ville hon leka Pippi


 


Nu ikväll

Hejsan!

Nu har jag ätit och är så mätt. Det blev som sakt kyckling och ris, det var gott. Jessica min lillasyster ska sova här i natt. Just nu sitter Jessica och Lovisa och Spelar kort inne i Lovisas rum. Ikväll är det ju melodifestivalen. Jag vet inte om vi ska titta här hemma jag får se. Vi har inte pratat om det så. Men det tror jag vi gör. Ska ni titta på melodifestivalen?
Här är lite bilder


Maten


Här är Jessica när hon sitter och sla spela kort med Lovisa

Maten

Hejsan!

Just nu sitter jag och väntar på kycklingen i ugen ska bli klar. Eller ja jag ska ju fixa ris innan kycklingen ska bli klar med. Men inte en det är ett tag kvar. Vi ska äta kyckling och ris ikväll när mamma kommer hem från jobbet. Så sa jag att hon skulle köpa gräddfil med så vi kan blanda det med starksås det ska bli gott. Nu måste jag ha på riset snar. Men jag kanske lägger ut en bild på maten sen.

Ha det så bra!

Simpor & Grodfötter [1994]

 
Jag fick lov att lägga upp den här med

God morgon!

God morgon!

Nu sitter jag här och lyssnar på Jesus Of Suburbia med Green Day. Idag vet jag inte vad jag ska göra ta det lungt kanske. Jag måste köpa en ny sladd till min dator så fort som möjligt med flör att min har gått sönder och jag skulle behöva en ny nu. Sen när jag ska äta frukost tror jag att ja ska äta hårtbröd och oboy om vi har det. Igår när jag väntade på bussen kom Sofie helt plötsligt och skrek bred vid mej haha! Då vart jag rädd och då skrattade hon. Sen kom Mats (Sofies kille) och skulle försöka skrämma mej. Men det gick inget vidare. Haha! Men just det javi fick vänta på bussen i ca en timme igår. Vi slutade ju 13:30 men bussen kom 14:25 då var det kallt åt tårna.  Är det någon som vet hur man sätter in sin heder(Stavning?) och vill förklara det för mej. På ett enkelt sätt.

Ha det bra!


Nu är det lov

Hejsan!

Nu har vi ätit för ett tag sen vi åt tacos det var jätte gott. Jaa som sakt det är sportlov nu. Det är så skönt att bara vara hemma i en hel vecka. Och jag trode Wilma skulle komma till mej när jag kom hem idag. Men det gjorde hon inte. Hon brukar alltid komma och hälsa och följa med mej dit jag ska. Men idag låg hon i mammas rum på sin grej och sov. Men när jag kom så ville hon luta lite på mej och så. Så det var ju bra.

Min sladd till datorn är sönder. Så jag måste köpa en ny så fort som möjligt, om den skulle gå sönder nu skulle jag inte kunna sitta vid datorn. Jessica i min klass hittade förseten Simpor och grodfötter på youtabe idag. Så jag tittade på det den var typ 2 min. Och sen tittade jag på den här hemma med. Men jag vet inte om jag kommer bli rädd i natt. Haha! Känns lite löjligt att bli rädd för ett gamalt barnprogram fortfarande. Men men så är det ibland.

Tack för komentarerna mormor och moster.

Ha det så bra!Ken ring - Bryter tystnaden


Ny blogg

Hejsan!

Nu har jag skaffat en ny blogg och jag vart nöjd. Nu ska jag fixa lite till på bloggen. Skriver kanske ikväll. Jag lägger upp en bild på mej med flätor. Jag provade att ha flätor på rummet lite i Bollnäs en stund.

Ha det så bra!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0